En praktik i ständig positiv utveckling

En härlig miljö, en otrolig positiv framåtanda och ett behandlingscentrum på hög kvalitetsnivå! Vår praktik bildades 1977 när tandläkarna Åke Parmlid och Sverker Toreskog flyttade sin verksamhet från Läkarhuset på Södra Vägen till Kapellplatsen. Både Åke och Sverker var redan då nationellt och internationellt kända för sina kliniska och utbildningsmässiga verksamheter. De ville något extra med sin nya verksamhet 1977, de ville spara det som var bra av den klassiska tandvården och föra in det nya, spännande och inte minst estetiska men under ordnade former. Verksamheten inkluderade redan från början tandhygienister och tandtekniker, båda dessa delar är oerhört viktiga för god kvalitet inom tandvården. Naturligtvis finns dessa delar av verksamheten kvar och i utökad mängd!

Och utvecklingen har nu fortsatt; med Farid Ahklaghi som odontologisk chef. Han har förutom sin specialistkompetens inom parodontologi (tandlossningssjukdomar) även lång erfarenhet inom minimalinvasiv estetisk tandvård och är en omtyck föreläsare såväl nationellt som internationellt. Farid har även varit ordförande för  Göteborgs Tandläkare-Sällskap samt ledamot i sektorsrådet för Odontologi i Västra Götalandsregionen.

Specialisttandvård - vård för alla behov

Det kan tyckas bra om en tandläkare kan göra allt, men dagens vård erbjuder mer avancerade behandlingar. Detta innebär att om du vill ha den bästa möjliga vården behöver man ibland ta hjälp av flera tandläkare som är lite mer fokuserade på speciella områden, istället för att en person ska försöka göra alla komplicerade bedömningar och behandlingar helt själv. Med målet att uppfylla detta till en verklighet har Farid knutit fler specialister med lång erfarenhet till Landalatandläkarna. Du kan med andra ord få en mycket kvalificerad behandling inom käkkirurgi av specialisttandläkare Lucy Weibull samt läkare/käkkirurg Dimitrios Karazisis, inom endodonti/rotfyllningar av professor Claes Reit samt nischtandläkare Niklas Häggström, inom parodontologi av specialistandläkare Farid Akhlaghi, Alberto Turri samt Kerstin Schander, inom protetik av specialisttandläkare Brandon Washburn, inom bettfysiologi av docent Christina Mejersjö, inom oral radiologi av docent Annika Ekestubbe samt inom oral medicin av professor Bengt Hasséus.

Bortsett från det nödvändiga odontologiska kunskapsnätverket behöver man modern utrustning och de bästa beprövade materialen, vi sparar inte på något där heller. Praktiken består av fem välutrustade behandlingsrum för tandläkare, två för tandhygienister och ett tandtekniskt laboratorium. Utöver vår gedigna grupp tandläkare, tandhygienister samt tandtekniker har vi en mycket kompetent grupp, väldigt snälla, tandsköterskor med stor erfarenhet av all sorts tandvård.
Kliniken arrangerar också regelbundet mycket populära utbildningsträffar – öppet för alla tandläkare.

Tillsammans bildar vi ett härligt team för att ge våra patienter den bästa möjliga förebyggande behandlingen och om det behövs även behandling på avancerad nivå. Man skulle kunna säga att vi gör allt för att göra oss själva arbetslösa. En frisk nöjd patient är vårt främsta mål!

Väl mött och Välkommen